SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL

TERMÉKÖSSZEHASONLÍTÁS: SPORT FRUIT VS MALTO SHOT ENDURANCE

2021.05.01 12:58

Bár mindkét termék, a Sport Fruit és a Malto Shot Endurance is a sportolás közbeni energiapótlás céljából lettek kifejlesztve, de egymástól konkrét tulajdonságokban azonban jelentősen különböznek.

A Sport Fruit gyakorlatilag egy káliummal és magnéziummal „gazdagított” gyümölcskocsonya. Állagát tekintve félszilárd, fogyasztása közben megrágni szükséges, de zselatin jellege miatt a szilárd energia szeletekhez képest sportolás közben is nagyon könnyen fogyasztható, könnyen emészthető. A Sport Fruit a sportolók által általában alkalmazott szénhidrátpótló készítmények közül a szilárd (energia szeletek) és a folyékony (energia gélek) termékek között foglal helyet. Segítségével megelőzhető az állóképességi sportolók körében közismert „eléhezés” állapota, gyorsan felszívódó energia utánpótlást biztosít felhasználója számára. Felszívódási sebessége ugyan valamivel lassabb a folyékony gélekhez viszonyítva, viszont alkalmazásával a gélekhez képest sokkal jobban kontrollálható az esetlegesen sportolás közben fellépő éhségérzet kiküszöbölése. A szilárd szeletekhez képest a Sport Fruit akár olyan esetekben is könnyedén fogyasztható, amikor például a versenytempó hírtelen megemelkedik, nagyon intenzívvé válik a sportoló erőkifejtése. Alkalmazható valamennyi sportág esetén, akár fiatalabb sportolóknál is.

A Malto Shot Endurance a  legmodernebb sporttáplálkozástani követelményeknek is megfelelő összetételű, folyékony állagú energia gél. 5 féle, egymástól eltérő felszívódási idővel rendelkező szekvenciális szénhidrátot tartalmaz, így folyamatos felszívódású, időben hosszan elnyúló energia utánpótlást biztosít. A termék alkalmazását a hosszabb ideig tartó sporttevékenységet végző sportolók frissítési tervében javasoljuk. Koffeinmentes, akár fiatalabb sportolóknál is alkalmazható.

Forrás: www.ethicsport.it