SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL

HOGYAN SEGÍTHETŐ ELŐ SPORTOLÁS UTÁN A SZERVEZET JOBB REGENERÁLÓDÁSA, A KÁROS ANYAGCSERETERMÉKEK KIÜRÍTÉSE?

2023.01.18 14:11

Egy komplex regeneráló készítménnyel szemben támasztott követelmények.

Intenzív, esetleg hosszú ideig tartó fizikai aktivitást követően szervezetünk számára gyorsan- és könnyen felhasználható formában kell visszapótolnunk a sportolás közben elhasznált mikro- és makrotápanyagokat. Ezt legkönnyebben és legkényelmesebben kifejezetten e célból kifejlesztett specifikus regeneráló készítményekkel tudjuk megoldani.

Egy ilyen komplex összetételű termék a szervezet raktárainak újbóli visszatöltése céljából az aminosavakon és szénhidrátokon kívül nyomelemeket, vitaminokat és a regenerációs folyamatokban résztvevő különféle enzimek megfelelő működéséhez szükséges metabolikus kofaktorokat kell tartalmaznia. Továbbá a fizikai aktivitást követően elő kell segítenie az izomzat regenerációját támogató anabolikus (építő) folyamatok működését, a sportolás közben képződött káros anyagcseretermékek-, szabad gyökök- és nitrogén származékok kiürítését.

Az ilyen jellegű készítmények elágazó láncú aminosavakat (BCAA) is tartalmaznak, melyek hatékonyan segítik elő a fehérjeszintézist és a fizikai aktivitás közben sérült izomszövetek regenerálódását, rekonstrukcióját. A regenerációs folyamatok hatékonyabbá és gyorsabbá tételéért az EthicSport termékei közül a Recupero és a Recupero Extreme komplex regeneráló készítményeket, illetve a Ramtech BCAA 2:1:1 termék alkalmazását javasoljuk.

Forrás: www.ethicsport.it